Политика за защита на личните данни

Политика за защита на личните данни

За нас защитата и сигурността на нашите клиенти и потребители и спазването на законовите рамки е съществена част от принципите за защита на личните Ви данни.

Личните данни, събирани при употребата на този сайт служат единствено за подобряването на потребителското изживяване, за статистика и за обратна връзка. По-долу са изброени всички технологии и инструменти включени в настоящия уеб сайт.

Съгласието за използване на бисквитки от страна на потребителя се осъществява посредством кликане на бутон „ОК“ на изскачащия банер в сайта, уточняващ използването им и посочващ линк към настоящата страница за политика за личните данни.

Получаваната по време на ползването от Вас на нашaтa интернет страницa информация ние използваме само за статистически цели и за защита от неправомерен достъп до предлаганото от нас в интернет. Това ни помага да съобразяваме и оптимизираме нашaтa интернет страницa според Вашите потребности. Не създаваме лични профили на отделните ползватели на страницата.

Лични данни

В настоящия сайт не се създават лични профили и не се събира информация за всеки потребител персонално. Не се предоставят данни за трети страни.

 

СЪБИРАНА ИНФОРМАЦИЯ

Вие не сте задължен/а и ние не изискваме от Вас да се да предоставяте персонално разпознаваема (лична) информация, за да разгледате нашия Уебсайт или за да осъществите достъп до съдържанието му. Повече информация относно условията за ползване на интернет страниците на ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ АД може да откриете  Общите условия.

 

ПРАВА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

–           право на достъп до личните Ви данни, обработвани от ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ АД  право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни и правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;

–           право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на директния маркетинг.

 

Ако искате да упражните правото си на достъп до Вашите лични данни или да ги коригирате, може да се свържете с нас чрез имейл: ddf_ruse@abv.bg

 

Обработване лични данни на потребителите при съдействие на компетентни държавни и/или общински органи при извършването на проверки от тях

–           При предоставянето на обществени електронни съобщителни услуги ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ АД  е обект на контрол от страна на различни държавни и общински органи – напр., Комисия за защита на потребителите (КЗП), Комисия за защита на личните данни, Национална агенция за приходите (НАП) и други. В хода на осъществяване на този контрол тези органи разполагат с правомощието да извършват проверки, както и да изискват от ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ АД да предоставя намиращи се в него  информация. Възможно е изисканите документи и информация да съдържат лични данни на потребителите.

–           Примери:

– При постъпил сигнал или жалба на потребител КЗП и КЗЛД разполагат с правомощието да изискат от ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ АД да предостави относими към случая документи и информация, които може да съдържат следните данни: основни данни, данни за договорите, данни за задълженията, данни за плащанията, както и данни за комуникация със съответния потребители;

– При извършване на данъчна ревизия органите на НАП разполагат с правомощието да изискат от ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ АД да предостави счетоводни документи, които могат да съдържат и лични данни за определени потребители.

ОБРАБОТВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ ВЪВ ВРЪЗКА ДАНЪЧНОТО И СЧЕТОВОДНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО

–           Данъчното и счетоводното законодателство в Република България изискват ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ АД  да съставя определена счетоводна и търговска информация, включително да съхранява за определен срок тази информация, както и всякакви други сведения и документи от значение за данъчното облагане.

–           При изпълнение на това задължение съответната информация и документи, които съдържат и лични данни на потребителите, се съхраняват от ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ АД  за срокове, предвидени в съответните закони. Тези срокове са с голяма продължителност (например фактурите, които са документи за данъчно-осигурителен контрол, следва да се съхраняват за срок от единадесет години).

 

Бисквитки (Cookies)

 

Бисквитките (Cookies) са пакет информация, изпратен от уеб сървър към Интернет браузър, а след това връщан от браузъра всеки път, когато той получи достъп до този сървър. Има различни видове бисквитки. Те са с различна валидност, като минималната е само до края на сесията, а максималната е в срок от 3 години, а управлението им се извършва чрез настройките на браузера на потребителя.

 

Повече информация за бисквитките и тяхното управление можете да намерите на следният линк:

 

Нужно е да ви предупредим, че отказът от бисквитките може да доведе до намаляване на функционалностите на уеб сайта, както и до влошаване на качеството на услугата, която предоставяме чрез него.

 

 

Инструменти за статистика и ремаркетинг

 

Google Analytics – инструмент на Google Inc, благодарение на който ние получаваме статистика за посещаемостта на сайта си, а вие – единствено релевантни реклами. Информацията, която получаваме не е достатъчна, за да ви идентифицираме като физическо лице, но на базата на нейното събиране, все пак можете да бъдете персонално идентифицирани от Google Inc. Информацията се пази в продължение на 26  месеца, след което се изтрива автоматично.

 

Ако желаете да се откажете да бъдете проследявани от Google Analytics глобално от всички сайтове, можете да го направите чрез посочения линк – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

Длъжни сме да ви предупредим, обаче че това няма да спре рекламите, които виждате, а само ще ги направи по-нерелевантни, което означава и все по-малко полезни за вас самите.

 

 

 

Защита

 

Криптиране – За да защитим Вашите лични данни от злоупотреба от трети страни, информацията подадена от вас е в криптирана форма посредством SSL (Secure Socket Layer) протокол. Можете да се уверите в това по наличието на зелено с катинарче в прогрес бара на браузера ви и по това, че URL адресът започва с „https“.

За всякакви въпроси относно използването на лични данни и тяхната защита или за оттегляне на съгласието за обработката им, се свържете с нас на следния имейл: ddf_ruse@abv.bg