История и развитие на корабче „Русчук

Корабчето „Русчук“ бележи своето начало от 2007 година, когато е построено в румънската корабостроителница в град Черна гора. Наскоро то беше реновирано и пуснато в движение по Дунава, след като от самото си създаване до 2015-а година „Русчук“ се подвизаваше под името „Дръстър“ и обслужваше клиенти в района на Силистра.

В момента корабчето предлага опознавателни круизи и разходки по река Дунав за туристи и жители на град Русе. „Русчук“ разполага с 66 места за пасажери, както и с опитен и квалифициран персонал, обслужващ прилежащите барове и местата за забавление.

Корабчето има уютна и приятна зала с малък бар на долната закрита палуба, а на горната е създадено място за снимки и разходки, както и са поставени сепарета с мека мебел.

Корабът притежава всички необходими лицензионни документи за извършване на туристически пътешествия и круизи по река Дунав. Координаторите по безопасността на децата на плавателния съд поставят задължително условие те да са придружени от родителите си или педагог, който да отговаря за тях по време на престоя им.

Круизите на корабче „Русчук“ в русенската акватория се извършват в събота и неделя екскурзиите се провеждат от 10:30 и от 11:30 часа и от 16:00 до 17:00 часа. Ръководството на корабчето офертира и възможности за организирани плавания до съседните села Стълпище и Ряхово.

Цената за пълна група, наброяваща 66 човека е 500 лева за 1 час от водния ресторант „Понтона“ до Дунав мост и обратно. В случай, че пасажерите са по-малко на брой, билетите са на цени от 15 лева за деца до 12 години и 25 лева за възрастни.