Корабче „Русчук“ – атрактивна възможност за круиз по Дунава

Жителите и туристите на град Русе вече могат да се възползват от услугите на новооткритото корабче „Русчук“ за круизи по река Дунав. В последните години корабчето обслужва туристи на силистренския кей под името „Дръстър“ преди Дунавския драгажен флот АД да го закупи през юни 2015 г., модернизира и пусне в експлоатация. Подобен тип кораб за круизи не се е използвал в Русе за последните десет години, а пасажерите на „Русчук“ ще останат впечатлени от перфектното обслужване и любезно отношения на целия персонал.

Корабчето ще бъде една от най-големите атракции за туристите в региона, които ще могат да го ползват както за местни екскурзии по Дунав, така и за разходки и тайм чартъри.

Реновираният плавателен съд разполага с редица вътрешни атракциони и места за отдих и релакс по време на пътуването. На борда му се помещава закрит ресторант с бар на долната палуба и открит бар на горната, където туристите могат да се насладят на красивата панорама в приятна компания. За приятното прекарване на пасажерите се грижи екипът на корабчето.

Корабчето „Русчук“ не се отличава с внушителни параметри – размерите му са: дължина 23 метра, ширина 6 метра, плава до дълбочина 1,30 метра, мощността му е 300 к.с. и развива максимална скорост от 16 км/час.

Плавателният съд е построен преди седем години в румънската корабостроителница в град Черна вода. Реновирането му се случва след като сегашният председател на Борда на директорите в ДДФ Валери Иванов го закупува от свой колега и решава да го модернизира и пусне в движение.

По време на самите круизи корабчето осигурява професионален екскурзовод, който да запознава пасажерите с различните забележителности и социални подробности около град Русе и околностите. „Русчук“ е оборудван със съвременна аудио и видео техника, чрез която ще бъдат представени по най-прецизен начин интересните факти около историята на региона.

В момента плавателният съд е закотвен в непосредствена близост до шлепа, където е ситуиран ресторант „Понтона“.